Kennel Dynamic Bull's

English Bull Terriers

Taustaa

Tervetuloa Dynamic Bull'sien 


kotisivuille!


Olen Eveliina Suonsivu, 30-vuotias terveydenhoitaja&sairaanhoitaja ja Bullterrierikasvattaja. Tavoitteenani on kasvattaa pienimuotoisesti kotioloissa Bullterriereitä nimellä Dynamic Bull's. 

Ensimmäinen pentue syntyi kesällä 2011. A-pentueeseen syntyi kymmenen vahvaa pentua, 6 narttua ja 4 urosta. Pentuja tuli kahdesta isästä (kasoisastutus). B-pentue tai oikeastaan pentu syntyi syksyllä 2013. Harmi että yhdistelmä antoi vain yhden pennun (Rommi), mutta tuo poika on todella lupaava ja odotan innolla sen kasvua ja kehitystä. C-pentue syntyi heinäkuussa 2014 yhdistelmästä FICH Dynamic Bull’s Athletic Adonis X Applepie’s Storm Spirit, 8 pentua: 5 urosta ja 3 narttua. Pennut syntyivät ja kasvoivat nartun omistajan kotona, "yhteistyöpentue". Sijoitukseen jäi kaksi nartua (Fanny & Mila), joista luovuttu sittemmin keväällä 2016. D-pentue syntyi kesällä 2015 Apriliasta (Dynamic Bull's Admirable Aprilia). Uroksena todella upea Bruce, UK CH Teirwgwyn Son Of Gun At Meilow. 


Kennelnimen olen saanut 2010 käytyäni ensin Kasvattajan peruskurssin syksyllä 2009. Olen allekirjoittanut Suomen kennelliiton kasvattajasitoumuksen. Kuulun Suomen Kennelliittoon ja Suomen Bullterrieriyhdistykseen.


Asumme mieheni Markun, poikamme Danielin & tyttäremme Isabellan sekä kahden hulvattoman Bullin kanssa omakotitalossa Porvoossa. Toteutimme pitkäaikaisenhaaveemme omakotitalosta ja vuosi 2012 kului rakennusprojektin merkeissä. Nyt meillä on piha, jossa Bullimme saavat kirmata lujaa ympäriinsä. Keväällä 2013 perheemme kasvoi ihmislapsen myötä, joten vuosi 2012 oli kaikin puolin kiireinen. "Vapaa-aikani" vietän suurimmaksi osaksi lapsien ja koirien kanssa touhuten. Harrastamme rennolla meiningillä mm. TOKOa, agilityä, näyttelyitä ja koirakaveritreffejä.


Koirataustaa..

Koirien kanssa olen ollut tekemisissä nuoresta asti. Aluksi "Dogsitterinä" eri rotuisille koirille, koska kotona ei ollut omaa karvaturria. Niihin aikoihin myös kävin katsomassa melko aktiivisesti koiranäyttelyitä, agilitykisoja ja haaveilin omasta koirasta. Ensimmäinen oma koirani oli/on Jack Russelin terrieri "Palle", joka jäi asumaan vanhempieni luokse, muutettuani ensimmäiseen omaan kotiin. Palle toimittaa nyt vanhempieni ilona eläkeläiskoiran virkaa. -> Palle meni sateenkaarisillalle 2013, 15-vuotiaana.


Muutimme 2007 mieheni kanssa ensimmäiseen yhteiseen omaan kotiin ja kotonamme oli koiran tai parin mentävä aukko. Muutama vuosi takaperin näin brindle-valkoisen Bulli uroksen ohimennen ulkoilemassa ja olin myyty! Siitä alkoi rotuun tutustuminen, pennun etsintä ja pitkä odotus. Muutaman mutkan kautta perheeseemme saapui ensimmäinen Bullterrieri Max, kennel Potsu De Notsulta Virosta, vuonna 2008. Kiitos Margotille tästä aivan ihanasta Bullipojasta. Max on luonteeltaan energinen koheltaja, mutta samalla niin hellyyttävä pieni poika, nyt jo valloittanut niin monen sydämen. Aivan mahtava luonne ja persoona. Toinen Bullimme Diva tuli taloon 2009 samaiselta kasvattajalta kuin Max. Diva on todellinen prinsessa, jolla on välillä erittäin diivamaisia piirteitä. Kuitenkin rouva on, mitä hellyyttävin sylihauva suurimman osan aikaa, mamman pikkuenkeli. Divasta tuli keväällä 2011 kennel Dynamic Bull'sin kantanarttu ja jatkoa ajatellen jätin ensimmäisestä pentueesta kotiin DB's Admirable Aprilian "Aprilia" ja sijoitukseen DB's Absolute Afroditen "Magda". Magda onkin B-pentueen emä ja sijoitussopimus on täyttynyt. Aprilia kasvaa rauhassa ja mahdollisesti sen aika antaa jatkoa on vuosi 2015. =)


Bullterriereihimme voit tutustua enemmän urokset & nartut -osioissa.


Kasvatus

Tavoitteenani on kasvattaa terveitä, hyväluonteisia ja rodunomaisia Bullterriereitä. Kasvatustyöni on erittäin pienimuotoista ja pentuja syntyy harvakseltaan. Kaikki koirat, niin aikuiset kuin pennut asuvat kanssamme ja ovat perheenjäseniä, mukana jokapäiväisessä elämässä.


Rotuna Bullterrieri on haastava ja kiehtova, sillä on voimaa, omaa tahtoa sekä energiaa vaikka muille jakaa ja mahtava ulkonäkö, tästä syystä muun muassa rotu on vienyt totaalisesti sydämeni. Ulkomuoto/näkö miellyttää suuresti silmääni. Bullterrieri on omalla tavallaan mielettömän kaunis ja mielestäni maailman kaunein koira. 


Kasvatustyössäni ei ole tavoitteena lisätä Bullterriereiden määrää maailmassa - siihen pystyy lähes kuka tahansa. Rodun terveys, niin psyykkinen kuin fyysinen, on minulle todella tärkeä! Koiran täytyy pystyä elämään täysipainoista elämää. Koiran pääkoppa ja kroppa pitää olla kunnossa, jotta se tähän kykenee. 


Tavoitteeni on pyrkiä viemään rotua eteenpäin, säilyttäen sen rotutyypilliset ominaisuudet ja olen valmis tekemään myös kovasti töitä sen eteen.  Jokainen toteutettu yhdistelmä on pitkän harkinnan tulos. Jokaiselle yhdistelmälle asetan tietyt tavoitteet, jotka pyrin parhaani mukaan saavuttamaan. Loputon halu oppia uutta vie minua tässä eteenpäin. Koirankasvattaja ei ole koskaan "valmis", vaan tietoa, osaamista ja ymmärtämystä on aktiivisesti kartutettava nöyrin mielin.


Käytän jalostukseen ainoastaan hyväluonteisia, terveiksi tutkittuja, rakenteeltaan hyvätyyppisiä ja rodunomaisia koiria. Yhdistelmät valitsen aina niin, että olisin itsekin valmis kyseisestä yhdistelmästä pitämään pennun itselläni. Bullterrierimme ovat rokotettu ja madotettu näyttelysääntöjen mukaan sekä terveystarkastettu ennen jalostuskäyttöä. Ruokintaan käytän korkealuokkaista kuivamuonaa (Eukanuba), niin pennuilla kuin aikuisillakin.


Pennut luovutetaan aina rekisteröityinä, madotettuina, tunnistusmerkittyinä ja kattavalla pentupaketilla varustettuina ehdottoman tarkan "tenttaamisen" jälkeen vastuuntuntoisiin, rakastaviin ja yhteistyökykyisiin koteihin. Olen kasvateistani kiinnostunut koko niiden eliniän ajan ja käytettävissä tukena 24 tuntia vuorokaudessa. Pennut lähtevät ensisijaisesti perheenjäseniksi ja seuralaisiksi, mutta lupaavat pennut näkisin mielelläni myös näyttelykehissä ainakin muutamia kertoja vuodessa, mutta mitään näyttelytyspakkoa ei kasvateillani ole.


Jos suunnitelmani tai rotu yleensä kiinnostaa, niin otathan rohkeasti yhteyttä. Jaksan rupatella aiheesta, vaikka kuinka. :o)


-Eveliina


Kuva: Bullipäiviltä, Sami Haanpää

Kennel Dynamic Bull's logo.
Don't copy this logo, it's copyrighted material.

Tämä on uusi logomme, kuva on tekijänoikeus suojattu.

Kuvan on toteuttanut meille tilaustyönä: Ansku Wallenius